Бізнес

3941

22.01.2020

Англійська для програмістів і комп'ютерників

Якщо вірити статистиці, то більше 70% замовлень для вітчизняних айтішників надходить від жителів США і Європи, які ведуть комунікацію англійською мовою. Саме тому англійська для комп'ютерників має стати основною мовою для роботи.


Навіщо потрібна англійська для програмістів?
 

У першу чергу, технічна англійська для програмістів необхідна для того, щоб розбиратися в термінах, а не просто знати переклад певних слів. До того ж, не варто забувати про те, що в багатьох мовах програмування повністю відсутній інтерфейс російською або українською. Обійтися без неї під час прочитання документації та довідкових матеріалів також неможливо.
 

Навіщо потрібна англійська для програмістів?

Англійська є основою для більшості мов програмування
 

1. Англійська мова для користувачів ПК і програмістів допоможе піднятися кар'єрними сходами й отримувати більш гідну зарплату.

2. Англійська мова допоможе в саморозвитку, підвищить комунікацію і не тільки у сфері вашої діяльності.

3. Термінологія. Величезна кількість мов програмування ґрунтується саме на ключових англійських словах.

4. Англійська для комп'ютерників допоможе спростити спілкування з замовниками-іноземцями, а значить, максимально прискорить процес роботи.

5. Практично всі довідкові матеріали пишуться англійською, а значить, розібратися в них можна тільки зі знаннями англійської мови для користувачів ПК і програмістів.

6. Величезна кількість літератури для програмістів, мануалів, нових книг і статей у сфері IT-технологій видається іноземною мовою. А значить, знаючи технічну англійську для програмістів, ви завжди будете тримати руку на пульсі.

7. У будь-якій роботі час від часу виникають проблеми, вирішити які можна, скориставшись іноземною частиною інтернету, а англійська мова для користувачів ПК і програмістів тут якнайбільш доречна.

8. Англійська для комп'ютерників також допоможе в подорожах під час відпустки. З англійською ви зможете вигідно купити путівку, квитки зі знижкою на англомовних сайтах або просто насолодитися відпочинком без мовного бар'єру.

9. Якщо фахівець постійно розвивається і вдосконалюється, то обійтися без відвідування семінарів та курсів неможливо, а ведуть їх світові експерти англійською мовою.


Сильні та слабкі сторони айтішників під час вивчення англійської
 

Усі програмісти мають логічне мислення. Вивчаючи технічну англійську для програмістів, робіть акцент на запам'ятовування граматики та логічної структури. Також не варто забувати про широкий словниковий запас під час вивчення англійських технічних слів. Завдяки роботі деякі з них будуть знайомі.

Якщо говорити про слабкі сторони айтішників під час вивчення технічної англійської для програмістів, то сюди можна віднести слуховий бар'єр. Програмістам рідко доводиться сприймати ТЗ на слух, тим паче англійською мовою, тому можна зустрітися з нерозумінням мови співрозмовника. Щоб цього не сталось, необхідно працювати з аудіоматеріалами. Що стосується мовного бар'єру, то він виникає через відсутність розмовної практики. Вивчаючи англійську мову для користувачів ПК і програмістів, ви можете зіткнутися з невпевненим знанням граматики. Адже в технічних текстах, де використовується термінологія, рідко доречні прості граматичні конструкції, ця проблема вирішується завдяки виконанню практичних вправ.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.