Бізнес

5329

24.03.2022

Як підготуватися до співбесіди англійською?

І ось цей зворушливий момент, коли тобі надходить довгоочікуване запрошення на співбесіду, настав. Тепер є можливість показати, як добре тобі вдалось підготуватися до співбесіди англійською.

Принципових відмінностей у підготовці до співбесіди англійською та рідною мовою ти не знайдеш. Smart casual dress code, пунктуальність, вміння говорити красиво і грамотно, бути чемним і позитивним важливо на будь-якій співбесіді.

Головне, що потрібно пам'ятати під час співбесіди англійською, – не варто занадто перебільшувати факти зі свого професійного життя, говорити відверту неправду або цитувати завчений текст. Намагайся бути максимально спокійним і зосередженим. І навіть якщо ця співбесіда проводиться онлайн, не варто нехтувати базовими правилами ділового етикету. Окремо хочеться підкреслити важливість підготовки до співбесіди англійською.

Процес підбору персоналу може проходити в кілька етапів, починаючи від стандартної співбесіди англійською в офісі рекрутингового агентства, проходження тестів на сайті компанії, закінчуючи зустріччю з топ-менеджментом або СЕО залежно від посади, на яку ти претендуєш.

HR-фахівці можуть вибрати різні підходи до проведення співбесіди і дуже ймовірно, що на якомусь з етапів у тебе запитають про твої головні здобутки та амбіції або ж поставлять одне з традиційних запитань.

 

Як підготуватися до співбесіди англійською?

 

Актуально як ніколи! Якщо тобі довелося починати все спочатку – ось добірка коротких курсів англійської для влаштування на роботу від онлайн-маркету курсів Booyyа.

Тримай -30% з промокодом HIRED30 і проходь курси:

  • LinkedIn Tutorial – 259 грн
  • Business English: CV, Cover Letters and Job Interviews – 207 грн
  • Elevator Pitch – 155 грн
  • 100 прикметників англійською для роботи в офісі – 207 грн
  • SMALL TALK в бізнес-середовищі – 207 грн
    та інші

Прокачай силу, дух і англійську з Booyyа. Все буде Україна!


Стандартні запитання на співбесіді
 

  • What are your strengths and weaknesses? – Які ваші сильні та слабкі сторони?
  • Where do you want to be five years from now? – Де б ви хотіли опинитися через п'ять років?
  • Why are you leaving your current job? – Чому ви йдете з поточної роботи?
  • What are your salary requirements? – Які ваші вимоги щодо зарплати?
  • Why should we hire you? – Чому ми повинні вас найняти?

Готові відповіді на подібні запитання можна знайти в інтернеті, завчити і підготуватися до співбесіди англійською за досить короткий час. Інша справа – це так звані extreme interviews, які характеризуються не тільки непередбачуваними (а іноді і шокуючими) запитаннями, але і самою обстановкою під час співбесіди англійською з майбутнім роботодавцем. Такий підхід до тестування кандидатів почався в Силіконовій долині, а потім інші відомі IT-компанії підхопили модну тенденцію.


Приклади «незручних» запитань і завдань
 

  • What would you take to a deserted island with you and why?
  • Describe the yellow color to someone who is blind.
  • How many basketballs can you fit in this room?
  • Name 7 uses for this pen.
  • Teach me something I do not know in the next five minutes.
  • If you woke up and had 2,000 unread emails and could only answer 300 of them, how would you choose which ones to answer?
  • Can you name three consecutive days without using the words Wednesday, Friday, or Saturday?
  • A penguin walks through that door right now wearing a sombrero. What does he say and why is he here?

Спробуй і ти поміркувати і дати креативні відповіді англійською. По-перше, запиши свої відповіді на диктофон і прослухай їх, проведи самоаналіз помилок: наскільки логічним і зрозумілим звучало твоє мовлення, чи правильно ти використовував(ла) англійські часи, чи впевнено звучала твоя мова. Ти б взяв(ла) себе на роботу? По-друге, знайди цікавого співрозмовника, який зможе дати тобі конструктивний feedback, обговоріть і посмійтеся над цими запитаннями разом.

Якщо ж під час співбесіди англійською на тебе раптом почнуть кричати, не поспішай влаштовувати скандал, можливо, це одна з тактик проведення відбору найкращого кандидата, і твій майбутній бос перевіряє тебе на стресостійкість.

Екстрим - співбесіди можуть бути дійсно кумедними, але в той же час багато психологів критикують такий незвичайний кастинг співробітників. Зараз великою популярністю користується інша методика, це так зване behavioral interview (від англійського behavior – «поведінка»).

Під час проведення такої співбесіди людині необхідно описати ситуацію з минулого і свою реакцію. Техніка, яка використовується в такій співбесіді, називається STAR (Situation / Task / Action / Result): ситуація + завдання + дії + результат.

  • Ситуація і завдання – кандидату необхідно описати конкретну ситуацію, яка сталася у професійній або соціальній сфері.
  • Дії – описати кроки, які кандидат зробив. Якщо це була командна робота, то вказати свої ролі і функції в групі, які якості довелося проявити, труднощі подолати і т.д.
  • Результат – що сталося в результаті, чи була досягнута мета і який урок було винесено.


Приклади ситуацій зі співбесід англійською
 

  • Tell me about a time when you had to work with someone who was not doing his/her part. How did you handle the situation?
  • What was the biggest mistake you have ever made at work? How did you learn from it?
  • Tell me about a time when you were under a lot of pressure at work. How did you handle the situation?
  • Tell me about a time when you set a goal for yourself and achieved it.  
  • Have you ever been able to convince someone to change their mind about something? Tell me about it.

Завдання можуть мати на меті перевірити або загальні якості людини, або ж конкретні навички, наприклад, communication skills (Tell me about a time when you were able to successfully communicate an idea to someone that may not have liked you personally), leardership skills (Tell me about a time when you were leading a group that was not getting along with one another).

У будь-якому разі під час співбесіди англійською не червоній за кожне неправильно вимовлене слово, зберігай позитивний настрій. Адже дуже часто роботодавця цікавить не так правильна відповідь, як твоя готовність вирішувати поставлену задачу і вчитися чогось нового. Твій спокій під час розмови і логічний підхід до вирішення питання будуть обов'язково відзначені.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.