Бізнес

24000

03.03.2016

ТОП-5 сайтів для практики англійської мови з носіями

Запорукою успіху у вивченні іноземних мов залишається практика, і найкращим варіантом в цьому випадку є спілкування з носієм мови. Ми підготували для Вас підбірку сайтів, де Ви зможете підібрати собі цікавого співрозмовника і заодно попрактикувати вивчення англійської мови. 

1. Найбільшої уваги та опису, на нашу думку, заслуговує Busuu.com  - мережа, де Ви можете знайти безкоштовний навчальний матеріал, маєте можливість спілкуватись з носіями мови та відправляти їм зроблені завдання на перевірку. Починаючи використання програми, Ви вказуєте, скільки разів на тиждень плануєте виконувати вправи – і відповідно до цього Busuu прораховує дату закінчення курсу.

Інтерфейс програми нагадує дитячу гру – вивчення іноземної мови «порівнюється» тут з догляданням саду: зробив вправи – твій сад квітне і пахне, розлінився і не займався вивченням – отримуєш гнівне повідомлення від програми: «Твій сад мов засихає». Ця, з одного боку, дитяча форма допомагає напрацювати звичку і певний графік користування програмою.

Побудований курс у вигляді уроків, протягом яких вивчаєте лексику на різні теми, необхідні для побутового спілкування. 

Busuu – одна з тих мереж, яка працює за системою freemium. Користувачі платять лише за додаткові сервіси та можливості. Так, за окремо платню можна придбати Business English course.

2. Ще один ресурс для вивчення англійської з носіями мови  -  Lang-8. Якщо інші мовні програми намагаються поєднати в собі якомога більше функцій і можливостей, то цей сайт обмежився тренуванням навичок письма. Зареєструвавшись на Lang-8, ви можете публікувати в своєму журналі записи мовою, яку вивчаєте, а інші користувачі (носії мови) будуть читати і виправляти помилки. В свою чергу, ви також зможете допомагати у вивченні іноземцям, які вивчають вашу рідну мову. 

За виправлення прийнято залишати пости вдячності  - таким чином, користувачі напрацьовують репутацію, а найактивніші можуть отримати преміум-акаунт (хоча більшість корисних функцій сайту доступні і для «звичайних» користувачів).

Отже, сайт буде корисним всім, хто перш ніж почати говорити, хоче відточити свої письмові навички, але все ж про спілкування і усне використання знань забувати не потрібно.

3. iTalki – портал, де можна знайти корисні навчальні матеріали, задати питання носію мови, знайти собі персонального викладача, а також спробувати себе в якості вчителя. На сайті можна знайти як професійного викладача (з відповідними підтверджуючими документами про освіту), так і просто співрозмовника, готового поспілкуватись неформально. Майже всі викладачі готують цікаву програму, а не обмежуються лише спілкуванням на вільні теми  - використовують  додаткові відео або аудіо матеріали, готують різноманітні картинки тощо. 

Професійні викладачі беруть плату за свої заняття – кожен з них самостійно визначає собі ціну. Заняття оплачуються так званими «кредитами Italki» (10 Italki = 1 доллар США). 

4. Livemocha – популярна соціальна мережа для любителів вивчення іноземних мов. Пропонує уроки та вправи 27 мовами. Для кожної мови Livemocha пропонує курси чотирьох рівнів. Кожен рівень складається з розділів та уроків з вправами  на читання та аудіювання. За кожне виконане завдання нараховуються бали, які дозволять користувачам програми відслідковувати свій прогрес.

Для доступу до уроків необхідно використовувати жетони, які  отримуються за перевірку вправ інших користувачів. Або ж можна придбати платну підписку (gold key).

В письмових вправах потрібно давати відповіді на питання або ж написати невелике ессе з теми пройденого уроку, в усних – прочитати готовий текст чи поговорити на задану тему. Після чого вправа оцінюється носієм мови, який, крім власне оцінки, може також залишати свій коментар.  

Як і всі соціальні мережі, Livemocha дозволяє редагувати профіль користувача, додавати та видаляти друзів, обмінюватись повідомленнями. 

5. Mylanguageexchange  - ідеальний сервіс для пошуку «друга для листування». Зайшовши на сайт, ви описуєте свого ідеального «партнера по мові»: вказуєте його рідну мову та мову, яку він вивчає, а також бажану країну проживання і приблизний вік вашого співрозмовника.

Крім того, коли живе спілкування набридне, можна скористатись бібліотекою на сайті, пограти у різноманітні мовні ігри або ж просто замінити голосовий чат текстовим. 

Тепер Ви не зможете сказати, що для успішного вивчення англійської мови Вам не вистачає коштів або ж часу. Доступ до Інтернету, бажання вчитись та підготований нами перелік сайтів – це все, що потрібно Вам для зручного, цікавого та безкоштовного вивчення англійської з носіями мови.  

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.