Бізнес

4970

07.06.2021

Курси бізнес - англійської та 7 помилок у виборі

Володіння англійською мовою на рівні вище середнього – часта вимога роботодавців, особливо в міжнародних компаніях. Тому вивченням бізнес - англійської з кожним роком цікавиться все більша кількість студентів. Курси бізнес - англійської допоможуть успішно провести переговори, пройти співбесіду й забронювати квитки в закордонному відрядженні.

Зміст

1. Особливості курсів бізнес - англійської

1.1. Зв'язок курсів бізнес англійської та роботи

1.2. Онлайн VS офлайн

2. Для кого потрібні курси бізнес - англійської?

3. Топ-5 порад, як знайти ідеальний курс ділової англійської

4. 7 найбільш поширених помилок у виборі курсів бізнес англійської

Зрозуміло, що після закінчення курсу ділової англійської не тільки легко брати участь у перемовинах, пройти співбесіду і замовити квиток, курс Business English – це ще й розвиток навичок, необхідних для виконання професійних обов'язків у різних сферах: менеджмент, економіка, право та юриспруденція, медицина тощо. До спеціальних посадових обов'язків і завдань, для виконання яких необхідне знання мови, може відноситися здійснення валютних платежів і банківських операцій, проведення презентацій та івентів іноземним партнерам, участь у семінарах і конференціях.

Бізнес - англійська не обмежується корпоративним спілкуванням. Ділове листування англійською мовою – це теж сфера бізнес - англійської. У це поняття входить не просто звичайне спілкування за допомогою пошти або месенджерів. Ділове листування – це використання фраз і зворотів, характерних саме для ділового спілкування в конкретній сфері.

Найбільш актуальні курси бізнес - англійської для великих міст і столиці. Незважаючи на те, що курси бізнес - англійської представлені у великій кількості, попит на них продовжує зростати, адже все більше зростає і зацікавленість студентів.

 

Курси бізнес - англійської та 7 помилок у виборі - 2

Курси бізнес англійської в Києві – шанс, на який варто звернути увагу


Особливості курсів бізнес - англійської
 

Вивчення бізнес - англійської передбачає не тільки вивчення граматичних часів і категорій або виконання стандартних вправ. На хороших курсах бізнес - англійської студенти також займаються низкою інших завдань:

  1. Робота з діалогами та дискусії з використанням ідіом і фразеологічних зворотів, характерних для ділового спілкування;
  2. Розвиток вміння працювати з діловою документацією без використання перекладачів і словників;
  3. Ведення ділового листування онлайн і офлайн (включаючи звороти ділової англійської);
  4. Вивчення з використанням на практиці граматичних часів, що включає граматичні структури, які найчастіше вживаються в письмових і усних формах ділового спілкування;
  5. Відпрацювання лексичного мінімуму та використання його на практиці в діалогах і обговореннях.

 

Незважаючи на те, що на курсах бізнес - англійської студенти вивчають ділову лексику, спеціалізований курс із вивчення ділової англійської не включає в себе вивчення лексики вузької спеціалізації, яка застосовується в різних областях: медицина, право, туризм і т.д. Програма бізнес англійської спирається на лексичний мінімум англійської мови, необхідний у стандартних ситуаціях, і який відповідає рівню студента. Коли стоїть завдання вивчення вузькоспеціалізованої лексики – слід зупинитися саме на спеціалізованому курсі вузької спрямованості, що відповідає роду діяльності студента: медицина, політика, банківська справа, юриспруденція.

Немає жорстких вимог до рівня знань на початку навчання. Студенти, що починають вивчення бізнес англійської, можуть мати навіть початковий рівень володіння мовою. Але краще все-таки, щоб був рівень від Pre-Intermediate. Це потрібно для більш якісного проходження курсу, дотримання грамотного порядку слів у реченні, а також практичного застосування лексики.

Дуже важливо, що на курсах бізнес - англійської використання рідної мови на заняттях зводиться до мінімуму. Використовуються друковані матеріали американських і європейських видавництв, а спілкування, пояснення та інструкції звучать тільки англійською мовою. Це дозволяє повністю зануриться в мовне середовище. Тільки в межах курсу Beginner викладач може давати пояснення для студентів початкового рівня деяких, в основному, організаційних моментів рідною мовою. Однак навіть для студентів, які вивчають англійську з нуля, процес навчання здійснюється англійською. Оскільки для пояснення матеріалу викладачі широко використовують різні елементи візуалізації, в тому числі – наочні картинки і картки, процес сприйняття іноземної мови однозначно полегшується. Тому вивчення програми бізнес англійської не супроводжується труднощами, викликаними відсутністю рідної мови.

Курс бізнес - англійської базується на спеціальних підручниках, за якими складається програма для вивчення. В основному, це авторські підручники школи бізнес - англійської або Business Result, Market Leader та інші. Програма, викладена в двох останніх, розроблена методистами та фахівцями Британії та Штатів.

Крім підручника, на якому буде ґрунтуватися програма і плани уроку, на заняттях будуть використовуватися численні аудіо- та відеоматеріали, додатки і навіть ігри.


Зв'язок курсів бізнес англійської та роботи
 

Дуже важливо правильно підібрати курс, не тільки відповідно до рівня студента, а й специфіки його роботи. Багато сучасних шкіл бізнес - англійської в Києві можуть запропонувати кожному студенту оптимальний варіант навчання. Необхідно вивчити всі умови й особливості навчання на тих чи інших курсах і конкретно визначити свої цілі та вимоги. Спеціалізовані курси бізнес - англійської можуть мати різні напрямки: медицина, економіка та інше. Відповідно, якщо студент є працівником банківської сфери, курси бізнес англійської з медичною спрямованістю зовсім йому не підійдуть. Саме тому рекомендується спочатку визначитися з родом професійної діяльності, щоб курси були корисні для розвитку.

Якщо студенту необхідно підтвердити рівень знань – потрібно визначитися з сертифікатом. Це може бути міжнародний сертифікат, який буде дійсний не тільки в країні, де проживає студент, а й за кордоном, або свідоцтво, дійсне тільки в Україні. І якщо вам необхідний саме міжнародний сертифікат, слід одразу сказати про це адміністрації курсів.

Сертифікат General English не підійде для курсів бізнес - англійської, а ось такі сертифікати будуть більш доречні:

  • Business English Test (Pearson);
  • TOEIC (Test of English for International Communication);
  • Cambridge BEC (Business English Certificate).

Який із цих сертифікатів буде краще отримати, щоб підтвердити рівень знань? Наприклад, Cambridge BEC – максимально популярний у студентів іспит. Він підтверджує такі рівні володіння мовою:

  • В1. Business Preliminary – Intermediate;
  • B2. Business Vantage – Upper-Intermediate;
  • C1. Business Higher – Advanced.

Іспит складається з чотирьох частин і триває 2-3 години. Іспит BEC Cambridge унікальний тим, що він перевіряє всі чотири навички: письмо, аудіювання, читання та говоріння.

Business English Test (Pearson) менш популярний у порівнянні з іспитом BEC Cambridge, але є деякі студенти, які цікавляться отриманням саме цього сертифікату. Іспит підтверджує два рівня володіння мовою – B2 і С1. Скласти цей іспит буде легше: достатньо лише письма і читання для отримання сертифікату Business English Test (Pearson).

TOEIC – іспит, який визначає рівень знання мови для міжнародних комунікацій. Завдяки успішному складанню саме цього іспиту є шанс отримати перспективну роботу в міжнародних і зарубіжних компаніях. Для проходження іспиту студенту необхідно скласти тільки аудіювання та читання.


Онлайн VS офлайн
 

Визначившись із напрямком і необхідним сертифікатом, подумайте про формат, який буде зручний для вивчення мови. Багато курсів бізнес - англійської пропонує, крім занять в офісі, також проходження курсу ділової англійської мови онлайн.

Навчання онлайн має багато переваг:

1. Зручність. Студенти, що проходять курс бізнес - англійської, відносяться до дорослої вікової групи. Це означає, що крім вивчення мови, їм необхідно виконувати посадові обов'язки, в тому числі їздити у відрядження. Навіть у відрядженнях дуже важливо не переривати процес навчання, а проходження бізнес - курсу у форматі онлайн дає студенту можливість навчатися без паузи.

2. Більш лояльна вартість. Навчання у форматі онлайн більш заощадливе, ніж навчання офлайн. Це, звичайно, залучає студентів, проте слід бути обізнаним у всіх нюансах роботи по Zoom. Найчастіше саме з використанням Zoom і проходить навчання, при цьому багато шкіл мають власні платформи.

3. Економія часу. Студент, який починає бізнес курс англійської, в першу чергу є співробітником певної компанії. Найчастіше з ранку і до вечора він буде зайнятий на роботі й навіть годину, який студент витратив би на дорогу до офісу курсів, не завжди можна знайти. Тож заняття на курсах бізнес - англійської мови онлайн можна проводити безпосередньо на робочому місці.

4. Психологічний комфорт. Багатьом студентам вкрай дискомфортно проходити навчання офлайн. Це зумовлено особливостями характеру й темпераменту, а також банальною втомою після важкого робочого дня. Курс бізнес - англійської на онлайн-платформах зручний також тим, що заняття можуть проходити й удома.

Проте є і слабкі сторони навчання онлайн, які можуть вплинути на прогрес вивчення мови. Перш за все навчання онлайн передбачає хороше інтернет-з'єднання і якщо такого немає – то заняття може не відбутися. Також важливе й уміння студента користуватися онлайн-платформами. Відповідно, якщо ви вирішили спробувати, наскільки навчання онлайн буде для вас продуктивним – рекомендується спочатку розібратися з організаційними питаннями навчання. Також необхідно враховувати індивідуальні особливості людини – екстравертам просто необхідне близьке спілкування, і навчання по Skype не буде підходити їхньому темпераменту.


Для кого потрібні курси бізнес - англійської?
 

Як зрозуміти, що саме вам потрібен бізнес курс? Найчастіше сам роботодавець говорить співробітнику про необхідність проходження тих чи інших курсів, більш того, в компаніях багатьом студентам надається можливість вивчення мови. Таке навчання називається корпоративним вивченням англійської мови, уроки проводяться в групах.

Якщо ж на роботі не говорили про необхідність вивчення мови, але студент сам усвідомлює необхідність вивчення мови, то йому необхідно визначитися з напрямком. Коли рівень володіння англійською мовою студента початковий, йому слід почати з вивчення загального або розмовного курсу англійської мови. Це потрібно для того, щоб студент отримав необхідну базу для вивчення більш складної лексики і граматичних категорій. Вивчення бізнес курсу англійської краще починати з рівня Pre-Intermediate, коли студент уже знає граматичний і лексичний мінімум.

Якщо рівень студента високий і дозволяє переходити до вивчення спеціальної лексики, то можна починати вивчення курсу Business. Бізнес курс англійської буде найбільш корисний менеджерам, а також адміністративним співробітникам, які займаються організацією івентів або ведуть перемовини із зарубіжними партнерами. Якщо студент є викладачем, лікарем або психологом, курс Business буде менш продуктивним. Набагато кориснішим для студентів такого роду професій буде розмовний курс англійської. Проте це не означає, що потрібно обмежувати себе у вивченні того чи іншого напрямку англійської мови. Важливо перед тим як обирати курси та напрямки, зіставити свої потреби, можливості й бажання.


Топ-5 порад, як знайти ідеальний курс ділової англійської
 

Щоб вибрати найбільш продуктивний курс бізнес - англійської, необхідно дотримуватись рекомендацій і порад професіоналів.

  1. Чіткі цілі. Чітко визначені цілі значно спростять процес вибору курсів і допоможуть студенту уникнути помилок. Мета «мені треба по роботі», може, і відображає реальність, але не варто чекати високих результатів, коли сам студент не хоче вивчати мову. У такому випадку викладач або адміністрація курсів повинні самі уточнити, яку саме мету визначає студент для себе. Це може бути зовсім маленька мета «вміти вести ділове листування із середнім рівнем володіння мовою за місяць». Навіть якщо мета маленька, але має часові межі, – це дисциплінує студента та сприяє досягненню успіху.
     
  2. Опрацювати відгуки. Для вибору курсів бізнес - англійської мови відгуки будуть відігравати велику роль. Причина цього – велика кількість пропозицій з вивчення англійської мови. Під час роботи з відгуками дуже важливо знайти правдиве джерело. Серед них – спеціальні сайти з відгуками, соціальні мережі, а також рекомендації близьких і колег. Найбільш об'єктивними будуть відгуки на спеціальних сайтах, де також можна знайти рейтинг шкіл. Крім рейтингу, поряд з назвою курсів можна побачити оцінки за такими категоріями: рівень викладання, зручність офісу, доброзичливість і організованість адміністрації. Соціальні мережі також можуть надати низку відгуків, але слід бути уважними, щоб не прийняти рекламу за справжній відгук.
     
  3. Скласти свій розклад. Заняття з англійської мови мають бути регулярними, і особливо це важливо, коли навчання необхідне для роботи. Щодня потрібно нехай трохи часу, але присвячувати вивченню мови. Бізнес курс англійської можна поєднувати з вивченням курсу загальної англійської. Робочий тиждень можна розбити по днях і кожен день присвячувати тому чи іншому аспекту. Не обов'язково щодня виконувати тільки граматичні вправи або запам'ятовувати велику кількість слів і фраз. Важливо повністю зануритися в мовне середовище, для цього рекомендується, в тому числі, слухати музику тільки англійською мовою. Не відмовляйте собі також у перегляді фільмів англійською.
     
  4. Підтвердження рівня знань. Якщо студенту необхідно підтвердження рівня володіння мовою, потрібно уточнити в адміністрації курсів, чи видають там сертифікати або свідоцтва про проходження курсів. Якщо проходження курсу передбачає видачу сертифіката або свідоцтва, то краще вибирати його. Є й такі школи бізнес - англійської, які видають сертифікати міжнародного зразка. Щоб отримати такий сертифікат, студенту мало просто відвідувати заняття й активно працювати в групі. Необхідно скласти іспит – і тільки за результатами іспиту буде зрозуміло, отримає студент диплом чи ні.
     
  5. Уточнити всі організаційні та методичні питання. Повне сприйняття складається з дрібниць, а значить і те, наскільки вам сподобаються курси і наскільки ви будете задоволені результатом – також залежить від навіть дрібних організаційних моментів. Слід уточнити, групове або індивідуальне навчання передбачається на курсах англійської. Коли студент навчається за спеціальним курсом – навіть маленькі нюанси можуть відігравати основну роль. Також потрібно уточнити, які саме матеріали викладач буде використовувати на заняттях. Якщо на заняттях з бізнес англійської будуть використовуватися підручники з російським або українським перекладом – необхідно обговорити, наскільки високий відсоток вживання рідної мови на заняттях.

 

Курси бізнес - англійської та 7 помилок у виборі - 5

Курси бізнес англійської в Києві – професіонали з професіоналами


7 найбільш поширених помилок у виборі курсів бізнес англійської
 

Якщо студент не дотримується рекомендацій – він часто припускається помилок, які можуть уповільнити прогрес або погіршити результат навчання. Серед найбільш поширених помилок у виборі курсів бізнес англійської в Києві можна виділити такі сім:

  1. Поспіх. Не варто поспішати й необачно вибирати курси англійської. Потрібно визначити для початку свій рівень володіння мовою і зрозуміти, наскільки він відповідає курсу Business. Також слід уточнити на роботі: потрібен саме бізнес напрямок чи важливо досягти певного рівня володіння мовою.
     
  2. Повна довіра відгукам. Пропрацювавши відгуки, не поспішайте робити висновки. Переважно відгуки – це суб'єктивна думка конкретної людини. Зустрічається і таке, що про одні курси у двох людей абсолютно протилежні думки. Це відбувається через неправильний підхід до вибору курсів, коли студент покладає великі сподівання на курси, надії бувають не виправдані.
     
  3. Неорганізованість. Організація не тільки курсів, а й самого студента вкрай важлива для успішного вивчення англійської мови. Правильно організований процес, без сумнівів, добре вплине на результат проходження курсів. Однак хотілося б відзначити дисциплінованість саме студента. Буває, що студенти скасовують заняття або беруть перерву – в такому випадку між заняттями виникає пауза. Регулярні заняття – це одна з умов для прогресу. Зрозуміло, в житті бувають різні ситуації, але скасування занять і перерви не мають входити в систему. Особливо негативно позначається на результаті неорганізованість студента під час вивчення бізнес курсу англійської.
     
  4. Неправильно підібрані матеріали і програма. Коли студент тільки починає ділову англійську – він часто не має уявлення, якими мають бути навчальні матеріали. Дуже важливо, щоб матеріали відповідали сучасним тенденціям і вимогам, а також виключали вживання рідної мови.
     
  5. Неправильно підібраний формат заняття. Йдеться про ділову англійську на онлайн-платформах і офлайн. Студентів приваблює низька вартість за навчання, коли заняття проводяться в режимі онлайн. Проте, перш ніж починати навчання в такому форматі, слід зважити всі сильні та слабкі сторони. Цілком імовірно, що він може не підійти – і вам буде потім складніше перебудуватися на новий формат у режимі офлайн. Також потрібно звернути увагу на форму занять – заняття проводяться в групах чи є можливість проходити навчання індивідуально.
     
  6. Бізнес англійська не розвиває всі навички володіння мовою. Вивчення бізнес англійської – це не освоєння нового рівня, це освоєння нового напрямку. Бізнес курс англійської розвине навички спілкування в сфері бізнесу, навчить студента ділового листування. Якщо у студента є проблеми в граматиці, рекомендується зайнятися також практикою курсу загальної англійської.
     
  7. Мало практики. Найважливіше – це мовна практика і наскільки часто студент використовує мову. Бізнес - англійська не є винятком. Важливо, щоб студент щодня відпрацьовував отримані навички на практиці.

 

Дотримання простих рекомендацій допоможе вам знайти найпродуктивніший курс бізнес англійської та досягти нових висот у кар'єрі.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.