Бізнес

25058

18.03.2022

Англійська для стюардес: готуємося до співбесіди

Подорожі, хороша зарплата, цікаві знайомства – невеликий перелік плюсів професії бортпровідника. Багато хто прагне отримати роботу у великих міжнародних авіакомпаніях, але не все так просто. Не кожному пощастить пройти всі тести й кілька етапів співбесід. Однією з головних умов, без якої неможливо отримати таку роботу, є знання іноземної мови. Англійська для стюардес – вимога, без якої просто не вийде виконувати свої робочі обов'язки.

Авіаційну англійську не вчать на загальних курсах, нею потрібно займатися окремо (наприклад, на спеціальному курсі бізнес-англійської), щоб розуміти всі тонкощі та вивчити всю функціональну лексику. У цій статті ми розберемо, на що потрібно звернути увагу під час вивчення англійської для бортпровідників і як успішно пройти співбесіду на посаду стюардеси.

Зміст

1. Англійська для стюардес: із чого почати підготовку до співбесіди
     1.1. Фільми англійською для стюардес
     1.2. Книги англійською для бортпровідників
2. Тести на знання англійської для стюардес: до чого готуватися
     2.1. Перший етап співбесіди англійською для стюардес
     2.2. Другий етап співбесіди англійською для бортпровідників
     2.3. Третій етап. Навчання
3. Англійська лексика для бортпровідників
     3.1. Які теми в англійській для стюардес слід повторити
     3.2. Вимова
4. Поради від бортпровідників: як успішно пройти всі етапи співбесіди

 

Англійська для стюардес: готуємося до співбесіди

 

Актуально як ніколи! Якщо тобі довелося починати все спочатку – ось добірка коротких курсів англійської для влаштування на роботу від онлайн-маркету курсів Booyyа.

Тримай -30% з промокодом HIRED30 і проходь курси:

  • LinkedIn Tutorial – 259 грн
  • Business English: CV, Cover Letters and Job Interviews – 207 грн
  • Elevator Pitch – 155 грн
  • 100 прикметників англійською для роботи в офісі – 207 грн
  • SMALL TALK в бізнес-середовищі – 207 грн
    та інші

Прокачай силу, дух і англійську з Booyyа. Все буде Україна!


Англійська для стюардес: із чого почати підготовку до співбесіди
 

Співбесіди в авіакомпаніях зазвичай проходять у кілька етапів. Для початку запитання можуть ставити рідною мовою, а тест на знання англійської мови проводити іншим разом. Але якщо ти подаєш документи в авіакомпанію з іншої країни, готуйся одразу відповідати на всі запитання англійською.

 

Англійська для стюардес: готуємося до співбесіди - 2

Вивчити англійську для стюардес можна на спеціалізованих курсах
 

Англійську для стюардес можна підтягнути на курсах, які будуть набагато ефективніші за самостійне вивчення професійного словника. Адже на спеціалізованих курсах англійської для бортпровідників у тебе буде багато практики спілкування, ти тренуватимешся в парах і групах, будеш обігравати справжні робочі ситуації, а викладач допоможе з вимовою та підкаже, яку лексику коли використовувати.

Але й на таких курсах домашню роботу ніхто не скасовував. Якщо тобі здається, що вчити авіаційну термінологію нудно, просто потрібно підібрати правильний підхід. Наприклад, можна подивитися кілька фільмів або прочитати пару книжок з цієї теми.


Фільми англійською для стюардес
 

  1. Top Gun, 1986. Том Круз, який зіграв молодого пілота, проходить школу винищувачів. Так, фільм не зовсім про роботу стюардес, але авіаційна англійська тут точно є.
     
  2. View from the Top, 2003. Це історія про кар'єру стюардеси, яка починається в маленькій авіакомпанії. У фільмі порушена не тільки авіаційна тема, але й лінія кохання, дружби та зради. Дивитися не буде нудно.
     
  3. Come Fly with Me, 1963. Стара британська комедія про трьох стюардес, які шукають азарт і романтику. Фільм з елементами мильної опери ознайомить з життями англійських стюардес 60-х років.
     
  4. Baggage Claim, 2013. Для поціновувачів драм і трилерів. Усі події фільму відбуваються на борту сучасного літака, на якому жінка летить зі своєю дитиною та везе труну з тілом чоловіка. Але незабаром в літаку її дитина зникає...
     
  5. Flightplan, 2005. Романтична американська комедія про дівчину, яка вирішила хай там що знайти собі чоловіка, влаштувавшись на роботу стюардесою. Але завдання не з легких, адже у неї лише місяць на це.

Вчити англійську для бортпровідників за фільмами – дуже непоганий варіант не тільки через лексику. Так ти побачиш і зможеш спроєктувати всі можливі ситуації та діалоги на борту.

Ще одним прекрасним джерелом лексики для авіаперсоналу можуть бути книги.


Книги англійською для бортпровідників
 

  1. The Flight Attendant Survival Guide by Sara Keagle. Книга не тільки допоможе вдосконалити англійську для бортпровідників, а й буде корисна людям, які збираються проходити співбесіду. Життя бортового персоналу часом дуже нелегке, але по-своєму прекрасне. Як навчитися тримати в собі всю інформацію про пасажирів і переліт, планувати день, працювати з екіпажем? Відповіді на всі запитання та набір нової лексики гарантовані.
     
  2. Plane Insanity by Elliott Hester. Книга розповідає веселі історії з життя бортпровідника. Елліотт Хестер описує свої пригоди на борту за 15 років роботи. Ти не будеш вчити іноземну мову для стюардес із нудних підручників, а будеш насолоджуватися історіями, які обіцяють багато одразу з підзаголовка: «Розповіді про секс, лють і нудоту на висоті 3000 фунтів».
     
  3. Around the World in a Bad Mood! Confessions of a Flight Attendant by Rene Foss. Розважальна книга з історіями про бортпровідників, їхню секретну мову, дивні вимоги пасажирів і зізнання колег.
     
  4. Betty In the Sky With a Suitcase: Hilarious Stories of Air Travel by the World’s Favorite Flight Attendant. Бетті – справжня стюардеса й авторка всесвітньо відомого подкасту у своїй книзі ділиться смішними історіями з життя на борту. Для себе ти знайдеш як англійську лексику для бортпровідників, так і цікаві історії диспетчерів, пілотів, наземної команди. Їх можна не тільки почитати в книзі, а й послухати в подкасті, що теж дуже корисно для підготовки до співбесіди англійською.

 

Англійська для стюардес: готуємося до співбесіди - 3

Тест на знання англійської для бортпровідників – важлива частина проходження співбесіди


Тести на знання англійської для стюардес: до чого готуватися
 

Більшість авіакомпаній проводить тестування на знання мови в кілька етапів. Іспити можуть проходити в один день або ж їх розбивають на кілька етапів.


Перший етап співбесіди англійською для стюардес
 

Зазвичай на першому етапі тест включає письмові запитання на знання граматики та лексики. Тут достатньо продемонструвати знання загальної англійської. Перший іспит з англійської для бортпровідників може включати аудіювання.


Другий етап співбесіди англійською для бортпровідників
 

Важчий етап тесту англійської для бортпровідників – розмовний. Тут потрібно показати рівень володіння спеціалізованою лексикою, чітко відповідати на поставлені запитання та розігрувати різні ситуації, які можуть трапитися на борту. Наприклад, інтерв'юери можуть попросити розіграти сцену, коли літак потрапляє в зону турбулентності, пасажиру стало зле й у нього починається напад паніки. Для стюардес важливо бути трохи акторами, трохи психологами та вміти вирішити будь-яку ситуацію. Імпровізувати англійською мовою для стюардес доведеться багато.


Третій етап. Навчання
 

Коли всі співбесіди, медогляди й тести на англійську для бортпровідників пройдені, починається фінальний етап. Його вже не можна назвати тестуванням у прямому значенні, але іноді й на цьому етапі можна втратити шанс на роботу. Під час навчання авіакомпанії кілька місяців проводять тренінги для нових співробітників із техніки безпеки, першої медичної допомоги, відпрацьовують дії персоналу в різних ситуаціях. На етапі навчання важливо мати достатній запас лексики англійської для бортпровідників, щоб усі професійні терміни були зрозумілі без перекладача.


Англійська лексика для бортпровідників
 

Щоб закріпити або доповнити свої знання, отримані на курсах, пройдись основними поняттями, які зустрічаються в інструкціях бортпровідників. Продовжуй вчити слова для авіаперсоналу за допомогою додатка Quizlet, а перевірити значення та вимову допоможе Cambridge Dictionary.


Які теми в англійській для стюардес слід повторити
 

  1. Навігація та вказування напрямків. Ще до посадки в літак пасажири можуть звертатися до тебе за допомогою. Потрібно вміти зорієнтувати, де виходи, реєстрація на рейс і куди здавати багаж.
     
  2. Види та класи авіаквитків. На борту тобі доведеться пояснювати пасажирам, де вони повинні сидіти, що входить у вартість їхніх квитків, у якому класі вони летять, чи можуть сидіти біля аварійного виходу або ілюмінатора.
     
  3. Обслуговування. Забезпечення комфорту й хорошого сервісу на борту – одна з ключових функцій бортпровідників. Повтори, як запропонувати пасажирам їжу, ковдру або інші додаткові послуги, що надаються авіакомпанією. Вивчи кілька фраз, як вибачитися та запропонувати допомогу.
     
  4. Бортовий персонал. Вивчаючи англійську мову для стюардес, зверни увагу, як правильно називати кожного члена команди – як наземної, так і бортової. Адже часто команда буде змінюватися, і запам'ятати всі імена важко.
     
  5. Перша медична допомога. Нерідко на борту доводитися надавати першу медичну допомогу. Людям на висоті може стати зле в будь-яку секунду. У цей момент знання англійської для бортпровідника може стати питанням життя й смерті. Повтори медичну термінологію та правила надання першої допомоги.
     
  6. Надзвичайні ситуації та безпека. Ще одна ключова роль бортпровідника – гарантія безпеки пасажирів. Для початку ти знайомиш пасажирів із правилами безпеки. Інструкцію англійською для бортпровідників потрібно вивчити напам'ять, але в разі надзвичайної ситуації потрібно вміти чітко сформулювати, що повинні робити пасажири, де знаходяться запасні виходи тощо. Також потрібно знати, що говорити, якщо на борту агресивний пасажир або у когось панічна атака.

 

Англійська для стюардес: готуємося до співбесіди - 4

Англійську для стюардес потрібно постійно вдосконалювати не лише для співбесіди


Вимова
 

Перед співбесідою англійською тренуйся говорити чітко, перевіряй, як правильно звучать найпопулярніші іноземні імена, повторюй числівники й алфавіт. Начебто просто, але навіть прості слова можуть стати вирішальними в багатьох ситуаціях. Тебе повинні розуміти як колеги, так і пасажири з різних країн. Іноді потрібно пояснювати різними словами та з різною швидкістю. Чітка та правильна вимова англійської для бортпровідників так само важлива, як уміння надати першу медичну допомогу.

Деякі фрази англійською для стюардес ти можеш вивчити, подивившись відео з аеропорту.
 


Поради від бортпровідників: як успішно пройти всі етапи співбесіди
 

  • На співбесіді поводься природно та впевнено.
  • Не панікуй та усміхайся, адже екзаменатори – теж люди, вони розуміють, що англійська для бортпровідників не є рідною мовою.
  • Якщо забуваєш якесь англійське слово, спробуй замінити його іншим.
  • Тренуй різні діалоги англійською вдома перед дзеркалом або на курсах.
  • Щоб успішно скласти тест з англійської для стюардес, повтори основи граматики.
  • Відповідай на запитання чесно.
  • Переконайся, що у тебе немає проблем зі здоров'ям, або спробуй вирішити їх до співбесіди.
  • Готуйся працювати ночами та з різними людьми.
  • Пам'ятай: немає недосяжних цілей, все у твоїх руках!

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.