Бізнес

9932

18.04.2020

Англійська мова онлайн – вчимося вдома продуктивно

Далеко кожен має можливість відвідувати мовну школу, і на те є різні причини: незручний графік занять чи розташування школи, небажання вчитися в групі, різні побутові труднощі тощо. Різні програми-самовчителі та навчальні посібники, які є у вільному інтернет-доступі, можуть бути прекрасними додатковими джерелами для мовної практики та поповнення словникового запасу.

Але незважаючи на те, що зараз існує безліч способів самостійно вивчати англійську мову, все ж найбільш ефективними є заняття з професійним викладачем. Тому багато хто робить вибір на користь вивчення англійської мови онлайн. Це ефективний спосіб підвищити рівень знань, отримати нові навички та покращити ті, що вже є. Уроки англійської мови онлайн нічим не відрізняються від звичних занять, крім того, що ви перебуваєте в зручній для себе обстановці та можете максимально сфокусуватися на навчальному процесі.

Зміст

1. Підготовка до вивчення англійської мови онлайн

2. Традиційні заняття в школі проти онлайн-уроків англійської – що краще?

3. Як зробити уроки англійської онлайн більш ефективними?

4. Як швидко вивчити англійську мову онлайн?


Підготовка до вивчення англійської мови онлайн
 

Запорука успіху – це мотивація та дисципліна. Якщо ви обрали дистанційне навчання, вам доведеться багато й наполегливо працювати, щоб досягти своєї мети. Хоч заняття з англійської мови онлайн мають масу переваг, спочатку вам доведеться вирішити декілька питань.

  1. Уроки англійської онлайн проходять за визначеним розкладом. У призначений час вам буде необхідно вийти в мережу та зв'язатися з викладачем. Тому перш ніж почати заняття, оберіть зручний для себе графік.
     
  2. Заняття в групі або індивідуальне навчання? Для когось другий варіант більш зручний, оскільки всю свою увагу вчитель присвячує одному студенту. Але заняття в групі розвивають ваші комунікативні навички, вони насичені іграми, парними вправами, дискусіями тощо.
     
  3. Чіткі часові межі. Будучи на звичному занятті в мовній школі, ви не можете залишити кабінет, поки воно не завершиться. Те ж і з дистанційними уроками. Вони теж вимагають посидючості, залучення до навчального процесу, поваги до викладача й інших студентів. Якщо ви обрали дистанційне навчання, ставтеся до нього з усією серйозністю і відповідальністю.

Дистанційні заняття проходять максимально комфортно. Викладачеві та студентам (якщо онлайн-урок англійської проходить у групі) абсолютно байдуже, як ви виглядаєте або де ви в певний момент. Від вас потрібні тільки ваша присутність і щире бажання вчитися. Але до заняття в інтернеті також необхідно підготуватися.

  1. Дізнайтеся свій рівень володіння мовою. Для цього існують спеціальні тести, які ви також можете пройти, не виходячи з дому. Крім того, багато шкіл пропонують безкоштовний пробний урок, протягом якого професійний викладач дасть точну оцінку вашим навичкам.
     
  2. Знайдіть спокійне й тихе місце. Буде дуже неприємно, якщо онлайн-урок англійської перерветься через гучні сторонні звуки або чужих людей у кадрі. Також переконайтеся в стабільності вашого інтернет-підключення, щоб під час заняття не було жодних перешкод і збоїв.
     
  3. Відкрийте інтерактивний підручник, підготуйте ручку/олівець і блокнот для записів. Дуже важливо, щоб усе необхідне було у вас під рукою, щоб ніщо не могло відволікти вас від уроку англійської онлайн.
     

Підготовка до вивчення англійської мови онлайн

На онлайн-урок англійської ви можете «прийти» навіть так – вас ніхто не засудить!


Традиційні заняття в школі проти онлайн-уроків англійської – що краще?
 

Судити про те, чи підходять вам ті чи інші курси, можна тільки після відвідин кількох уроків. Так само і з англійською мовою онлайн – одного заняття недостатньо, щоб зрозуміти, чи підходить вам такий формат навчання. Навчання офлайн і дистанційна освіта мають як схожі риси, так і відмінності. В обох випадках ви будете вчитися в компанії викладача та інших студентів (якщо не займаєтеся індивідуально). Викладач задає тематику уроку, залучає учнів до навчального процесу, пояснює матеріал, відповідає на запитання і контролює виконання завдань. У свою чергу учні зобов'язані уважно слухати викладача, бути сфокусованими на занятті, брати участь в обговоренні теми уроку й загалом поводитися так, як личить справжнім студентам. Дистанційне навчання, чи то онлайн-курси англійської мови, чи то будь-які інші – це повноцінне навчання, мета якого полягає в тому, щоб ви отримали нові знання. Однак варто зазначити, що під час вивчення іноземної мови дистанційно підвищена увага приділяється не так правилам граматики, письма та читання, як розмовній практиці. Саме на уроках англійської в режимі онлайн ви зможете:

  • поліпшити усну мову;
  • поповнити словниковий запас;
  • попрацювати над акцентом;
  • навчитися говорити більш природно;
  • покращити навички спілкування;
  • навчитися «включатися» в тему обговорення.

Вивчення граматики, поліпшення письма і читання, як правило, відбувається після уроку – студенти багато чого навчаються самостійно. Тому якщо ви націлені саме на поліпшення мови й у вас є схильність до самонавчання, то онлайн-курси англійської мови ідеально вам підійдуть. Традиційні ж уроки в стінах мовної школи слід обирати тим, хто прагне покращити навички письма та читання, а також добре пропрацювати граматику.


Як зробити уроки англійської онлайн більш ефективними?
 

Однією з головних переваг дистанційного навчання є більш висока продуктивність самостійної роботи студентів. Вивчення англійської мови онлайн дозволяє учням самим визначати графік занять і ефективно розподіляти час на виконання завдань і повторення пройденого матеріалу. Урок англійської в режимі онлайн – це не нудне сидіння за партою. Це захопливий і цікавий процес – більш творчий, ніж навчальний. Крім різних посібників і підручників, викладачі використовують додаткові матеріали:

  • аудіозаписи;
  • відео;
  • мобільні додатки;
  • ігри.

Як і на звичному занятті, учитель подає матеріал за заздалегідь наміченим планом. Однак якщо студенти захочуть трохи від нього відхилитися, це анітрохи не зіпсує урок, а навіть навпаки – зробить його більш цікавим. І якщо ви щось не встигнете вивчити, то після заняття зможете без проблем надолужити згаяне, тож це ніяк не позначиться на наступному уроці.

А щоб навчання принесло хороші результати, чітко визначтеся, навіщо ви займаєтеся англійською мовою онлайн. Звичайно, заняття можуть виступати в якості хобі та розваги, але набагато краще, якщо кожен урок буде ще на крок наближати вас до вашої мрії про:

  • навчання за кордоном;
  • відрядження до іншої країни;
  • підвищення на роботі;
  • цікаві знайомства з іноземцями;
  • можливість проводити презентації та виступати на міжнародних виставках;
  • самостійне ведення перемовин із іноземними партнерами;
  • уміння грамотно читати, писати й розмовляти англійською.

Якщо у вас є мотивація та рішучість, то вивчення англійської мови онлайн – ефективний інструмент у досягненні ваших цілей.


Як швидко вивчити англійську мову онлайн?
 

Якщо ви маєте намір опанувати мову за максимально стислі терміни, обирайте інтенсивний курс англійської. Дистанційні заняття будуть проходити 4-5 разів на тиждень, завдяки чому ви, можна сказати, опинитеся в мовному середовищі та швидко звикнете говорити і думати англійською. Обговоримо трохи детальніше, як швидко вивчити англійську мову онлайн на курсах і вдома.


Як вивчити англійську на курсах за короткий час?
 

Відвідуючи інтенсивні заняття, дотримуйтеся таких порад:

  • не пропускайте заняття, адже на інтенсивному курсі дуже легко відстати; якщо все-таки пропустили – обов'язково відпрацюйте тему з викладачем;

  • виконуйте домашні завдання або селф-стаді – це обов'язкова частина програми, без якої вам буде важко засвоїти тему, запам'ятати нову лексику і закріпити граматику;

  • відпочивайте з користю для англійської: читайте, дивіться і слухайте іноземною, відвідуйте вечірки або інші заходи з нейтів спікерами.

Англійська мова онлайн – вчимося вдома продуктивно - 3

Інтенсивні курси – найнадійніший спосіб швидко вивчити англійську онлайн або офлайн


Як швидко вивчити англійську мову в домашніх умовах онлайн?
 

А тепер поділимося декількома лайфхаками, як швидко вивчити англійську мову в домашніх умовах онлайн.

  1. Візьміть за звичку щодня по 15-30 хвилин займатися за допомогою додатків (Mnemonic Words, Babbel, busuu та інших).

  2. Підберіть комфортну платформу для спілкування з носіями англійської (italki, InterPals, Tandem тощо) і практикуйтеся кілька разів на тиждень. Завдяки живим розмовам ви дізнаєтеся сленг, звикнете до різних акцентів і почнете більш вільно висловлюватися.

  3. Складіть план самостійних занять. Щодня варто хоч трохи часу присвячувати практиці англійської: письму, читанню, слуханню, говорінню. Плануйте це і відстежуйте свій прогрес за допомогою тестів, яких досить багато в мережі.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.