Бізнес

2118

22.05.2023

Англійська для менеджерів: як проходить навчання

Грамотно формулювати й делегувати задачі; чітко доносити інформацію до колег; вести документацію і листування всередині компанії та з партнерами; спілкуватися з клієнтами, вміти продати їм свій продукт і вирішити проблемні моменти – це далеко не всі завдання менеджерів, які вимагають гарного володіння мовою. Якщо ж компанія міжнародна чи має амбіції вийти на іноземний ринок, англійська для менеджерів стає обов'язковою для вивчення.

Зміст

1. Навіщо менеджерам англійська мова?

2. Що включає курс ділової англійської для менеджерів?

3. Як досягти успіху на курсах?

4. Англійська для менеджерів: корисний словник

У цій статті ми розповімо, чому в глобалізованому діловому світі необхідно знати англійську, чи можна знайти курси англійської саме для менеджерів і як вони виглядають, а також дамо список іноземних слів і фраз, які стануть у пригоді менеджерам.


Навіщо менеджерам англійська мова?
 

Для менеджерів процес роботи з клієнтами починається з лінгвістичної взаємодії. І тут ваша грамотна та правильно поставлена ​​мова гарантує розуміння та очікувану реакцію клієнта. Якщо ви працюєте в продажах, то це одна з тих областей, де без спілкування з людьми неможливо будувати бізнес. Комунікувати потрібно багато, а головне – якісно. 

Під час вивчення англійської для менеджерів формуються стійкі навички використання іноземної в різних ситуаціях:

  • спілкування з майбутнім клієнтом або партнером;
  • підготовка та проведення презентації продукту на міжнародному рівні;
  • обробка замовлень для іноземних клієнтів;
  • телефонні розмови та ділове листування з іноземцями;
  • робота з англомовними джерелами знань, які допомагають у просуванні бізнесу.
     

Англійська для менеджерів: як проходить навчання - 1

Англійська для менеджерів потрібна в щоденній роботі з клієнтами та партнерами
 

Окрім цього, є ще ціла низка причин вивчати англійську мову для менеджерів на спеціалізованих курсах. Розглянемо їх детально.

1. Покращення комунікативних навичок

Курси ділової англійської для менеджерів допоможуть розширити професійний словниковий запас, покращити граматику та вимову, що дозволить вам ефективніше спілкуватися з клієнтами, колегами та партнерами. Ви навчитеся писати чіткі та стислі електронні листи, звіти та презентації, а також активно слухати, правильно ставити запитання та надавати зворотній зв'язок, що є важливими аспектами ефективної комунікації.

2. Зростання кар'єрних перспектив

Володіння діловою англійською для менеджерів відкриває нові кар'єрні можливості, особливо в міжнародних компаніях та організаціях. Співробітники зі знанням іноземної часто вважаються більш цінними для роботодавців, оскільки вони можуть ефективно спілкуватися з ширшим колом людей і легше орієнтуватися в складних робочих ситуаціях. Також покращення мовних навичок допоможе фахівцям просунутися в їхній поточній кар'єрі, оскільки вони можуть брати на себе нові обов'язки та проєкти, які вимагають впевнених комунікативних навичок.

3. Розвиток культурної обізнаності

Заглиблення в англомовне середовище та культуру, яке можливе завдяки відвідуванню курсів англійської для менеджерів і спілкуванню з нейтів спікерами, допоможе зрозуміти відмінності та звичаї в різних країнах і регіонах, що має вирішальне значення для побудови взаємин із міжнародними клієнтами та колегами. Ви навчитеся шанобливо та ефективно спілкуватися з представниками різних культур, що запобігатиме виникненню непорозумінь та конфліктів на культурній основі. Також ці знання дадуть вам конкурентну перевагу в глобальному бізнес-середовищі.

4. Можливості для нетворкінгу

Курси ділової англійської для менеджерів – це чудова можливість нетворкінгу, де фахівці знайомляться одне з одним, розширюють своє професійне коло та діляться досвідом. Це відкриває перед вами нові ділові можливості для партнерства та співпраці. Побудова дружніх взаємин з іншими менеджерами – це підтримка та нові ресурси для постійного професійного розвитку.


Що включає курс ділової англійської для менеджерів?
 

Відмінність курсів ділової іноземної мови від загальних курсів полягає в тому, що тут розглядаються такі лексичні й граматичні теми, що стовідсотково будуть використані у вашій роботі. Отже, на курсах ділової іноземної мови ви пройдете, зокрема, такі теми:

  • написання електронних листів;
  • телефонні розмови з клієнтами;
  • презентація продукту для клієнтів і партнерів;
  • ведення переговорів;
  • клієнтський сервіс і вирішення проблемних ситуацій
    тощо.

За допомогою практичних завдань ви навчитесь грамотно вести дискусію з колегами, відстоювати свою позицію, а також вирішувати проблеми, пов'язані зі скаргами клієнтів.

Підбираючи собі курси англійської для менеджерів, зверніть увагу на методику викладання. Найбільш ефективною вважають комунікативну – коли студенти розмовляють до 80% часу на занятті. Саме завдяки розмовній практиці ви зможете швидше вивичити й закріпити лексику та граматику, поставити правильну вимову, зруйнувати мовний бар’єр і відпрацювати численні робочі ситуації в діалогах і полілогах.

За комунікативною методикою проходить викладання у школі Yappi. Під час занять викладачі фокусуються на трьох аспектах: практика говоріння на ділові теми, вивчення граматики та здобуття й відпрацювання бізнес-навичок. А щоб студентам було легше запам'ятовувати новий матеріал, навчання відбувається за системою інтервального повторення (техніка повторення пройденого матеріалу за певними інтервалами, що поступово зростають) та принципом «перевернутий клас» (коли ознайомлення з теорією відбувається самостійно, перед заняттям, а сам урок повністю присвячується практиці).
 

Англійська для менеджерів: як проходить навчання - 2

Вивчайте англійську для менеджерів на курсах ділової мови
 

Що стосується форматів навчання, то сьогодні ви можете вчити англійську для менеджерів, як вам зручно: 

  • групові чи індивідуальні заняття;
  • онлайн-курси чи офлайн-уроки;
  • інтенсив чи стандарт;
  • основний курс, спецкурс чи тренінги з певних тем.


Як досягти успіху на курсах?
 

Записатися на фахові курси англійської для менеджерів – це лише перший крок до успіху. Щоб винести з них максимум, потрібно багато практикуватися, оточувати себе іноземною мовою не лише під час навчання чи роботи, але й у повсякденному житті, а також проводити роботу над власними помилками. А тепер – трохи детальніше.

1. Ставте реалістичні цілі

Перед початком курсу англійської для менеджерів важливо поставити перед собою реалістичну мету, якої ви хочете досягти. Це може бути покращення комунікативних навичок, поповнення словникового запасу в певній галузі (наприклад, фінанси, маркетинг, IT) або складання певного іспиту. Наявність чітких цілей допоможе вам зберігати мотивацію та відстежувати свій прогрес.

2. Регулярно практикуйтеся

Послідовна практика – це ключ до покращення ваших навичок і володіння англійською для менеджерів. Виділяйте час для практики читання, письма, аудіювання та говоріння. Впустіть іноземну у своє повсякденне життя, наприклад, читайте новини або слухайте подкасти англійською мовою.

3. Шукайте фідбек

Отримання зворотного зв'язку від викладача допоможе вам визначити сфери для вдосконалення та виправити помилки. Не бійтеся просити про зворотній зв'язок і обов'язково враховуйте коментарі наставника у своїй практиці. Зворотний зв'язок допоможе підкоригувати вашу англійську для менеджерів.

4. Використовуйте автентичні матеріали

Вчіть англійську для менеджерів у реальному діловому контексті, використовуйте для практики приклади справжніх презентацій, робочих електронних листів, інструкцій тощо. Шукайте ресурси, які мають безпосереднє відношення до вашої галузі або посади, щоб зробити ваше навчання більш практичним і цікавим.

5. Займайтеся в різних умовах

Курси ділової англійської для менеджерів часто зосереджені на формальних ситуаціях, таких як зустрічі та презентації, але також важливо практикувати мову в неформальній обстановці, наприклад, на нетворкінгових заходах або світських вечірках. Це допоможе вам комфортно почуватися, використовуючи мову в різних контекстах.

6. Вчіться на своїх помилках

Помилки – це природна та обов'язкова частина вивчення нової мови. Замість того, щоб впадати у відчай після невдачі, спробуйте вчитися на своїх помилках і використовувати їх як можливість для вдосконалення. Не бійтеся ставити запитання викладачеві, якщо ви чогось не розумієте.

7. Доповнюйте основне навчання

На додаток до курсу англійської для менеджерів подумайте про те, щоб розширити своє навчання додатковими ресурсами, такими як застосунки, вебінари, подкасти. Лише взаємодіючи з мовою щодня, ви зможете вивчити її нюанси.

Пам'ятайте, що вивчення англійської для менеджерів – це процес, який вимагає часу та зусиль. Регулярно практикуючись на курсах та поза ними, реагуючи на фідбек викладача і навчаючись на своїх помилках, ви зможете досягти максимального результату.


Англійська для менеджерів: корисний словник
 

А тепер подивимось, як ділова іноземна лексика відрізняється від загальної. Тримайте таблицю слів і фраз англійською мовою для менеджерів, які розділені за різними робочими темами – як на курсах. 

Тема з курсу англійської для менеджерів

Слово чи фраза

Переклад

Meetings and negotiations – зустрічі та переговори

Schedule a meeting

Запланувати / призначити зустріч

Agenda

Порядок денний

Counteroffer

Зустрічна пропозиція

Close a deal

Укласти угоду

Reach an agreement

Досягти згоди

Business correspondence – ділове листування

Regarding our previous conversation

Щодо нашої попередньої розмови

I am writing to inquire about

Я пишу, щоб дізнатися про

Please find attached

У додатку до цього листа ви знайдете

I appreciate your prompt response

Я вдячна(ий) за вашу швидку відповідь

Please confirm receipt of this email

Будь ласка, підтвердіть отримання цього листа

Sales and marketing – продажі та маркетинг

Target audience

Цільова аудиторія

Unique selling proposition

Унікальна комерційна пропозиція

Sales pitch

Презентація продукту

Promotions and discounts

Акції та знижки

Brand recognition

Впізнаваність бренду

Customer service – клієнтський сервіс

Customer satisfaction

Задоволення клієнта

Service quality

Якість обслуговування

Problem-solving

Вирішення проблем

Customer retention

Утримання клієнта

Personalization

Персоналізація

International business and globalization – міжнародний бізнес і глобалізація

Cross-cultural communication

Міжкультурна комунікація

Global market entry

Вихід на міжнародний ринок

International trade

Міжнародна торгівля

Import / export regulations

Правила імпорту / експорту

Localization

Локалізація

Leadership and management styles – лідерство та стилі управління

Visionary leadership

Візійне керівництво

Coaching and mentoring

Коучинг і менторство / наставництво

Delegation

Делегування

Performance management

Управління ефективністю роботи

Conflict resolution

Вирішення конфліктних ситуацій

Business ethics and social responsibility – бізнес-етика та соціальна відповідальність

Corporate social responsibility

Корпоративна соціальна відповідальність

Code of conduct

Кодекс корпоративної етики

Transparency

Прозорість

Ethical decision-making

Етичне ухвалення рішень

Fair labor practices

Справедливі трудові відносини

 

Наостанок пропонуємо розглянути кілька бізнес-ідіом, які зустрічаються в щоденних робочих розмовах менеджерів англійською, разом із їх відповідниками в загальній англійській мові:

Англійські ідіоми для менеджерів

Значення

Переклад

Let's touch base next week to discuss the progress

Let's talk next week about how things are going

Давайте зв'яжемося наступного тижня, щоб обговорити прогрес

We need to get everyone on the same page

We need to make sure everyone is in agreement and understands the plan

Нам потрібно, щоб усі були на одній хвилі

We're going to have to think outside the box to come up with a solution

We need to be creative and come up with a new solution

Нам доведеться мислити нестандартно, щоб знайти рішення

I'd like to run this idea up the flagpole and see if it sticks

I'd like to propose this idea and see if it is well received

Я хотів би запропонувати цю ідею та подивитися, чи приживеться вона

You should leverage your resources to maximize your results

You should use your resources in the most effective way to get the best results

Вам слід ефективно використовувати свої ресурси для досягнення максимальних результатів

Our company is facing some headwinds but I'm confident we can overcome them

Our company is facing some challenges, but I'm confident we can overcome them

Наша компанія стикається з деякими труднощами (викликами), та я впевнений, що ми їх подолаємо

I need to drill down and analyze the data to get a better understanding

I need to analyze the data in detail to gain a better understanding

Мені потрібно заглибитися і проаналізувати дані, щоб краще їх зрозуміти

 

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.