Бізнес

20750

15.02.2021

Особливості англійської для логістів

Ділова англійська, присвячена логістиці – один із найбільш затребуваних напрямів у вивченні іноземної для роботи. І це не дивно, адже саме в цій сфері ефективна комунікація між співробітниками, партнерами та клієнтами грає найважливішу роль.

Зміст

1. Англійська для логістів – професійне навчання

2. Основні напрями ділової англійської в сфері логістики

3. Актуальні логістичні терміни ділової англійської

Високий рівень володіння англійською для логістів є суттєвою перевагою, оскільки більшість глобальних компаній обрала її в якості офіційної мови для досягнення бізнес-цілей. У свою чергу організації, які не використовують її, суттєво програють своїм конкурентам і обмежують власні можливості росту. Ділова логістична англійська дозволяє вирішувати такі задачі:

  • спілкування й ефективна співпраця співробітників із різних країн;
  • ведення ділового листування;
  • підписання великих ділових угод;
  • координація поставок;
  • регулювання бізнес-процесів.

Популярність англійської для логістів зростає з кожним роком. Це підтверджується кількістю нових електронних словників, підручників, статей і досліджень, присвячених цій тематиці. Але щоб вивчення професійної мови принесло хороші результати, необхідно розумно підійти до цього питання. Ця область пов'язана з багатьма сферами діяльності, такими як менеджмент, право, маркетинг, міжнародні економічні відносини, інформатика, бухгалтерський облік тощо. Тому деякі англійські слова для логістів запозичені з суміжних областей знань, що дещо ускладнює вивчення. Не кажучи вже про велику кількість синонімів і омонімів. У цій статті ми виділили основні теми у вивченні бізнес-англійської для логістів і навели приклади найбільш часто вживаних термінів. Сподіваємося, що вони стануть прекрасним стартом для тих, хто вивчає професійну англійську лексику.


Англійська для логістів – професійне навчання
 

Школи бізнес-англійської або корпоративної англійської можуть запропонувати спеціальний курс англійської для логістів. Така програма включає вивчення актуальної лексики, в яку входять поширені терміни й поняття для опису бізнес-процесів. Заняття будуть цікаві фахівцям, що працюють у галузі транспорту, а також:

  • експедиторам;
  • судновим агентам;
  • митним маклерам;
  • складським працівникам.

Прослідкуйте, щоб на курсі ділової логістичної англійської викладав педагог, який має додаткову освіту або досвід роботи в галузі логістики.
 

Особливості англійської для логістів - 2

Ділова англійська – ефективний інструмент для досягнення ваших бізнес-цілей
 

У спеціалізованій школі англійської студенти забезпечуються величезною кількістю аудіо- і відеоматеріалів, а також ефективними навчальними посібниками. Ви дізнаєтеся про різні додаткові ресурси, які зможете використовувати в самостійній практиці англійської мови для логістів і під час виконання домашніх завдань. Одним із них є електронний словник і перекладач Collins. Робота ресурсу заснована на великих мовних базах даних. Ввівши в пошуковий рядок потрібний вам запит, наприклад, слово «logistics», ви отримаєте не тільки зрозуміле визначення, але й варіації цього слова в американській і британській англійській. Також ресурс надасть приклади вживання слова в реченнях і список синонімів.

Добре, якщо уроки англійської для логістів поєднують в собі як теорію, так і практику. Завдяки такому рівноцінному підходу ви не тільки зможете запам'ятати специфічні терміни та фрази, а й навчитеся використовувати отримані знання у вашій професійній діяльності. Адже важливо не тільки знати слова, але й уміти їх грамотно складати в речення під час написання електронних листів, використовувати в усному мовленні на презентаціях або переговорах. Мовна практика на заняттях проводиться у форматі обігравання робочих ситуацій і обговорення новин логістики. Ділова англійська використовується для написання статей більшості новинних порталів, таких як Business Insider й інших, тож під час занять корисно використовувати й обговорювати актуальні публікації, підвищуючи рівень англійської та розширюючи професійні знання.

Пройшовши курс англійської для логістів, ви:

  • отримаєте навички ефективної комунікації діловою англійською для логістів з іноземними постачальниками та бізнес-партнерами;
  • навчитеся застосовувати англійську мову у своїй професійній діяльності;
  • зможете вести ділову переписку та переговори, в тому числі телефонні або онлайн;
  • урізноманітните словниковий запас англійськими термінами для логістів.

Сертифікат про проходження курсу ділової англійської в області логістики стане ще одним надійним інструментом для вашого просування кар'єрними сходами.


Основні напрями ділової англійської в сфері логістики
 

Із точки зору актуалізації професійних термінів є кілька основних напрямів, на які спеціалістам, що вивчають ділову англійську, слід звернути особливу увагу.

  1. Введення в логістику. Цей розділ включає базові, а також найбільш поширені поняття. Він охоплює такі теми як типи транспортних систем, види професій та посадові обов'язки. Вивчивши цей розділ англійської для логістів, ви зможете описувати базові бізнес-процеси, говорити про свій професійний досвід і кваліфікацію.
     
  2. Послуги, що надаються. Крім термінів і понять, цей розділ ділової англійської включає логістичні скорочення, використовувані в комунікації, документації та кореспонденції. Ви дізнаєтеся не тільки про основні види товарів і послуг, а також про діяльність суміжних фахівців – постачальників, брокерів, працівників зовнішньоекономічної діяльності тощо.
     
  3. Канали та стратегії. Для логістів, які вивчають англійську, важливо вміти не тільки розробляти стратегії, а й обговорювати свої плани з колегами та постачальниками. Цей напрям також включає заняття, присвячені каналам вантажоперевезень і транспортних мереж. Вивчення термінології дозволить вам вести переговори з транспортними компаніями та іншими бізнес-партнерами.
     
  4. Управління закупівлями. Що? Скільки? Коли? Хто? Де? Як? Це запитання кожного фахівця, задіяного в логістиці. Від того, наскільки швидко він знайде краще рішення для стратегії закупівель, залежить успіх бізнесу та подальша діяльність компанії. Тому дуже важливо володіти діловою англійською на високому рівні, адже логістика – це багатомовна сфера. Цей розділ включає основні поняття, що використовуються в закупівельних процесах, а також охоплює такі теми як:
  • види закупівельної продукції;
  • взаємодія з постачальниками;
  • управління закупівельними бюджетом.
     

Особливості англійської для логістів - 3

Багатозадачність – одна з найважливіших навичок для логістів. Англійська мова дозволяє вирішувати важливі питання швидше й ефективніше
 

  1. Регулювання поставок. У будь-якій сфері діяльності трапляються форс-мажори. Особливо, якщо бізнес пов'язаний із величезною кількістю різноманітного транспорту й обладнання. Логістика також вирішує питання складування та зберігання товарів, тому в цій сфері задіяні найрізноманітніші фахівці та комерційні організації. Ділова англійська в свою чергу охоплює тематику товарних фондів і технічного постачання. Отримавши нові навички та знання, ви зможете чітко та професійно обговорювати плани поставок, пояснювати причини затримок, а також регулювати процеси повернення.
     
  2. Транспортне перевезення. Цей напрям у логістичній лексиці ділової англійської охоплює:
  • види транспортних перевезень;
  • види вантажів, їх особливості;
  • тему вибору найбільш ефективного транспорту;
  • завантаження та відвантаження товарів;
  • види транспортних тарифів.
  1. Транспортно-складська логістика. Організація приміщення для зберігання вантажів – одне з пріоритетних завдань кваліфікованих фахівців. Існує безліч видів складських приміщень, а також методів ефективного складування продукції. Спеціаліст регулює роботу складів, і від прийнятих ним рішень залежить доля того чи іншого вантажу. Вивчаючи англійську для логістів, приділяйте увагу основним транспортно-складським процесам, умовам зберігання вантажу, а також вчіть назви обладнання, що використовується для складування товарів.
     
  2. Документація. Логістика – це сфера бізнесу, в якій документи та кореспонденція грають одну з вирішальних ролей. Жоден процес не відбудеться, якщо він не був попередньо завірений і документально оформлений. Тому фахівцям важливо вміти вести ділове листування й ефективно регулювати документообіг не тільки всередині організації, але й між компаніями-партнерами. Документація та фінансові операції також входять до програми навчання ділової англійської, присвяченому логістиці:
  • документи, що регулюють міжнародні перевезення;
  • оформлення товарів, що ввозяться;
  • способи оплати та види платежів.


Актуальні логістичні терміни ділової англійської
 

Англійська для логістів охоплює велику кількість термінів, що використовуються не тільки безпосередньо в цьому бізнесі, але і в інших сферах. Найбільш поширені терміни знайшли широке застосування не тільки в професійній комунікації, тому ми знаємо дещо ще до проходження курсу. Насправді приблизно 80% бізнес-понять вживаються і в повсякденному спілкуванні. Людині з рівнем Intermediate вони добре знайомі:

  • product – продукт;
  • order – замовлення;
  • cargo – вантаж;
  • stock – запас, склад;
  • planning – планування;
  • transport – транспорт;
  • material – матеріал;
  • shipping – перевезення;
  • system – система;
  • load – навантаження.
     

Особливості англійської для логістів - 4

Основні терміни англійської для логістів добре відомі більшості фахівців інших сфер бізнесу
 

Залежно від того, яку саме посаду ви займаєте в компанії, ви можете обрати більш вузьконаправлений курс ділової англійської. Перш ніж почати навчання, обов'язково пройдіть тест на рівень володіння англійською мовою. Так викладачі підберуть вам відповідну програму. Не бійтеся, що вам буде важко опанувати професійну лексику. Програма англійської для логістів буде також включати загальну інформацію, в тому числі базові правила граматики.

Для фахівців із середнім і високим рівнем англійської ми пропонуємо невеликий список основних понять, що використовуються в логістиці та в суміжних сферах бізнесу:

  • air taxi – аеротаксі, авіатаксі;
  • batch number – номер партії;
  • customs officer – митник, митний чиновник;
  • distribution network – торгово-розподільна мережа;
  • inbound logistics – імпортна логістика;
  • logistics costs – логістичні витрати;
  • shipment – вантаж, навантаження, відправка, перевезення;
  • packaging – паковання, компоновка;
  • request for information (RFI) – інформаційний запит;
  • unit load – одиничний вантаж;
  • warehousing – складування, зберігання на складі.

Щоб досягти успіху в бізнесі, необхідно також знати професійний сленг, який фахівці використовують між собою в повсякденному спілкуванні, а іноді щоб прискорити бізнес-процес. Тому ви повинні безперервно поповнювати свій словниковий запас термінами. Зробіть навчання англійської звичкою, ставте перед собою невеликі завдання, ніколи не втрачайте надії – і незабаром ви прийдете до своєї мети. Для поліпшення результатів також можна:

  • практикувати запам'ятовування лексики з картинками та картками;
  • задіяти рідних і друзів, щоб вони допомагали вам перевіряти вивчені слова;
  • читати новини, статті та публікації на відповідні теми;
  • слухати подкасти та виступи бізнес-спікерів;
  • використовувати англійські терміни для логістів не тільки на роботі, але й у повсякденності;
  • тренувати вимову логістичних термінів ділової англійської перед дзеркалом.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.