Бізнес

3716

09.08.2021

Дистанційне навчання англійської: підказки для новачків

Яким би асом ви не були в, скажімо так, повсякденній англійській, коли справа доходить до ділової лексики – ваші навички можуть виявитися не такими вже серйозними. І ні, ви не один такий. Бізнес-англійська через свою специфіку досить складна для вивчення. Не дарма ж існують дистанційні курси ділової англійської мови, присвячені певній сфері:

  • медицині;
  • логістиці:
  • готельно-ресторанній справі;
  • туризму;
  • економічній і фінансовій діяльності;
  • науці;
  • галузі транспорту, зв'язку тощо.

Але перш ніж зосередитися на вузьконаправленій лексиці, слід пройти дистанційне навчання англійської, щоб вивчити базові ділові поняття і фрази, які часто використовують.

Зміст

1. Ділова англійська – дистанційне навчання як найбільш зручний формат

2. Що кажуть викладачі дистанційних курсів англійської мови

3. Прості підказки для ефективного дистанційного навчання англійської

4. Як дізнатися рівень англійської онлайн?

5. Як почати вивчати англійську онлайн?

У бізнес-англійській кожен може відчути себе так, немов він новачок. Навіть якщо ваші розмовні навички досить гарні, вони ж не одразу були такими, правда? Ось і у випадку з діловою англійською – починаючи дистанційне навчання, ви лише робите перші кроки. 


Ділова англійська – дистанційне навчання як найбільш зручний формат
 

Важливо розуміти, що між бізнес-лексикою і «звичайною» є суттєва різниця. Перша фокусується на фразах, граматичних конструкціях і темах для розмови, які ви можете почути лише в конкретних ситуаціях – на роботі, ділових зустрічах, конференціях тощо. Також складність вивчення ділової лексики полягає в тому, що разом з нею потрібно продовжувати вчити, так би мовити, буденну англійську. Особливо, якщо ви не впевнені у своїх розмовних навичках. Тому дистанційні курси англійської мови – найбільш зручний варіант, щоб гармонійно й ефективно поєднувати два цих аспекти. 

Головне завдання вивчення бізнес-лексики полягає в тому, щоб вивчити нові слова, навчитися вживати їх у правильному контексті, грамотно писати й вимовляти. Тобто їй не потрібно приділяти весь час, потрібно лише виділити конкретний часовий проміжок. І якщо ви серйозно поставитеся до дистанційного навчання англійської, то вам потрібно скласти певний план дій:

  • у які дні ви будете відвідувати заняття;
  • скільки слів на день ви будете вчити;
  • як тренуватися у вимові вивчених слів і фраз.

І дистанційні курси англійської мови спростять вам цю задачу. Особливо якщо ви оберете індивідуальні заняття. Дистанційний викладач зможе скласти оптимальний для вас план навчання, виходячи з ваших можливостей і навичок. Але хорошим варіантом будуть і групові заняття, до яких ви можете залучити своїх колег. Із ними ви можете практикувати бізнес-англійську не тільки під час дистанційних уроків, а й на робочому місці. Тому багато компаній організовують мовні курси для всіх своїх співробітників. Корпоративне дистанційне навчання англійської має масу переваг:

  • допомагає згуртувати колектив;
  • підвищує рівень освіченості співробітників;
  • покращує навички командної роботи;
  • дозволяє кожному працівникові розвиватися як особистості.


Що кажуть викладачі дистанційних курсів англійської мови
 

Для дистанційних викладачів англійської бізнес-лексика є таким же невід'ємним аспектом мови, як і будь-який інший. Особливо що стосується базових понять і слів. У деяких випадках вчителі вважають дистанційне навчання ділової англійської простішим у порівнянні із заняттями для початківців. На це є кілька причин.

  1. Як правило, студенти дистанційних курсів англійської мови, які хочуть вивчати бізнес-лексику, вже мають деякі навички. Їм не потрібно пояснювати базові правила граматики, вони можуть повністю зосередитися на конкретній тематиці. 
     
  2. Таких учнів набагато простіше залучати до навчального процесу, оскільки вони знають свої цілі та пріоритети. У них просто немає бажання і часу відсиджуватися, кожен хоче показати себе з кращого боку та досягти високих результатів.
     
  3. Студенти більш серйозно ставляться до дистанційного навчання англійської, тому старанно виконують домашні завдання, а також прагнуть отримати більше джерел для поповнення словникового запасу й розмовної практики. 
     
  4. Учні на дистанційних курсах англійської мови точно знають, як вони будуть використовувати отримані знання, тому вчаться дуже скрупульозно, не залишаючи без уваги і найдрібнішої деталі. 

 

Незважаючи на це, є і низка труднощів, які доводиться долати не тільки учням, а й викладачам. Серйозне ставлення і цілеспрямованість, безперечно, хороші якості для ділових людей. Але вони можуть зіграти злий жарт зі студентами курсів англійської. Викладачі відзначають момент змагання в навчанні. Також обстановка на заняттях часом буває занадто офіційною і навіть кілька напруженою. Ймовірно, студенти прагнуть проявити на дистанційних курсах ділової англійської мови ті амбіції, які не змогли втілити в роботі. Тому викладачам необхідно знайти підходи, щоб створити комфортну атмосферу. На дистанційному навчанні англійської кожен зі студентів перебуває в найбільш зручних для себе умовах, а деякі й зовсім сприймають дистанційні курси, як спосіб відпочити й розслабитися, переключити свою увагу з робочої рутини на щось інше.

 

Дистанційне навчання ділової англійської: підказки для новачків

Дистанційний формат навчання англійської найбільш зручний для ділових людей, оскільки дозволяє ефективно розпоряджатися часом


Прості підказки для ефективного дистанційного навчання англійської
 

  1. Отримайте базові навички ділового спілкування. Добре говорити на бізнес-тематику – це не те ж саме, що і просто добре розмовляти англійською. Дуже важливо також вміти слухати і розуміти співрозмовника. Адже ділове середовище передбачає певну етику та правила поведінки. Крім того, з колегами ви граєте за одними правилами, а з бізнес-партнерами та клієнтами – за іншими. Щоб справити хороше враження, добре обмірковуйте свої відповіді. Якщо ви спілкуєтеся з носієм англійської мови, швидше за все, він поблажливо поставиться, якщо ви щось не зрозумієте або скажете не зовсім правильно. Тому немає нічого поганого в тому, щоб попросити співрозмовника повторити попередню фразу або звернутися за допомогою до колег.
     
  2. Практика й ще раз практика. Навіть якщо ви вчите англійську бізнес-лексику дистанційно, вам доведеться витрачати на практику свій неробочий час. Для цього є безліч способів: слухайте подкасти на бізнес-тематику вдома або дорогою до офісу, дивіться ділові YouTube-канали. Якщо ви відвідуєте дистанційні курси англійської мови з колегами, тренуйте з ними діалоги, розігруючи рольові сценки. І, може це прозвучить трохи дивно, але практикуйтеся самі з собою перед дзеркалом. Особливо якщо у вас немає помічника. Вивчивши кілька нових слів, складайте з ними речення та промовляйте їх перед дзеркалом. 
     
  3. Вивчіть загальновживані бізнес-фрази англійською і складіть свій must-learn-словник. Почніть із малого – складіть список із приблизно 15-30 слів і фраз, які ви будете вчити і практикувати щотижня, і зосередьтеся на них. Якщо ви спробуєте вивчити більше, то, швидше за все, заплутаєтеся і не зможете отримати потрібні вам навички ділової англійської мови.

 

Дотримуючись цих простих порад і записавшись на дистанційні курси бізнес-англійської, ви зможете оперативно поліпшити вашу ділову лексику.


Як дізнатися рівень англійської онлайн?
 

Перш ніж почати відвідувати курси, потрібно точно визначити рівень володіння англійською мовою. Чому це так важливо?

  • Методисти шкіл англійської ретельно розробляють навчальні матеріали під кожен рівень. Після тестування вам підберуть оптимальну програму.

  • Вам не буде занадто нудно або навпаки надто важко.

  • Ви добре будете розуміти своїх одногрупників, якщо у вас всіх однаковий рівень.

Тестують потенційних студентів викладачі та адміністратори шкіл іноземних мов. Спочатку ви можете дізнатися рівень англійської онлайн, записавшись на пробне заняття та пройшовши тест. Потім із вами зв'язуються по телефону та пропонують пройти усну частину, щоб максимально оцінити ваші навички, знання граматики та словниковий запас.


Як почати вивчати англійську онлайн?
 

Спершу потрібно підготуватися: визначитися з метою і вибрати відповідну школу. Далі підключаються курси: ви визначаєте рівень англійської та починаєте навчання. Розберемо трохи детальніше, як почати вивчати англійську онлайн покроково.

  1. Підготовка

На цьому етапі точно визначте для себе мету навчання, щоб підібрати відповідну школу, програму і методику. Наприклад, якщо вам потрібно відповідати на робочі імейли англійською, вам підійде курс Business Correspondence Online; якщо необхідно розговоритися для спілкування по роботі, то беріть курс Business Speaking Online за комунікативною методикою.

Далі шукайте школу, користуючись рейтингами і відгуками в Google, соцмережах і на спеціальних сайтах.

  1. Тестування та пробний урок

Якщо ви знайшли пару шкіл, які підходять вам за головними параметрами, ви можете поспілкуватися з адміністраторами або викладачами та задати їм додаткові запитання. Також, як правило, перший урок завжди безкоштовний, тож ви можете пройти тестування на рівень володіння англійською мовою в цих школах і відвідати пробні заняття дистанційно. Так ви точно зрозумієте, яка школа вам підходить, а яка – ні.

  1. Навчання

Визначившись зі школою, узгодьте розклад занять і починайте вчитися. Подбайте про те, щоб у вас був інтернет під час уроку й акаунт в Zoon або Skype, а також доступ до особистого кабінету й інтерактивного підручника. Бажано займатися з комп'ютера або ноутбука, а не зі смартфона – ви без проблем зможете відкривати всі посилання і не «заблукаєте». Для більш якісного звуку використовуйте навушники з мікрофоном – так і ви зможете зрозуміти все, що говорять одногрупники і викладач, і вас буде чутно краще. Крім цього, перевірте, щоб веб-камера працювала – всім буде простіше спілкуватися, якщо ви будете бачити одне одного. Будьте активними на заняттях, не бійтеся відповідати, не пропускайте уроки, а в разі пропуску намагайтеся відпрацювати матеріал самостійно або на консультації з викладачем.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.