Бізнес

5155

07.10.2019

Business English в Києві: вчити чи не вчити

Слід вчити business English чи можна обійтися звичайними курсами? Ви керівник великої компанії, яка працює з іноземним ринком, або менеджер середньої ланки, а можливо, вам просто набридли курси general English і ви хочете йти далі? Ким би ви не працювали, поставте собі запитання: чи дійсно вам потрібна business English або можна обійтися general? А ми допоможемо вам зробити правильний вибір і розповімо все про business English.

Зміст

  1. Чим відрізняється business English від general English
  2. 5 випадків, коли вам дійсно потрібно вчити бізнес англійську
  3. ТОП-5 помилок при вивченні бізнес англійської
  4. Чому потрібно вчити бізнес англійську: історична складова


Чим відрізняється business English від general English
 

Англійська – невід'ємна мова бізнесу. Чи знаєте ви, чим general English і business English відрізняються одна від одної, крім того, що звичайна англійська мова широко використовується в повсякденному житті, а бізнес англійська в Києві вивчається і використовується для робочих моментів? Ось інші відмінності, які потрібно брати до уваги.

  1. Business English – це не стільки про вивчення нової мови з нуля, скільки про практичне її застосування в діловому та професійному контексті.
     
  2. Вивчення business English передбачає комплексний, поглиблений підхід до написання ділових листів і ведення перемовин. Тобто розвиток нових знань і навичок на наявному фундаменті англійської, але не розвиток самого фундаменту.
     
  3. Коли справа стосується general English, то всі учні повинні бути одного рівня. Хоча це і корисно, але не завжди є потреба для вивчення ділової англійської мови, оскільки акцент робиться на надбання конкретних навичок спілкування, які можуть застосовуватися на різних рівнях.
     
  4. Люди, які вивчають бізнес англійську в Києві, більш обмежені в часі. Наприклад, у директора бізнес компанії немає часу на тривалі курси, йому потрібно «швиденько» вивчити певний набір слів, фраз і т.д., щоб він уже міг застосовувати їх на практиці.
     
  5. Різниця в підходах. Якщо під час вивчення general English можуть використовуватися різні методики і підходи, то підхід до вивчення business English заснований на вирішенні конкретних завдань, тобто на навчанні в процесі роботи. Учневі дається певне завдання у вигляді вправи, наприклад, написати електронного листа із заданою метою, в якому в нього є можливість застосувати свої нові знання англійської мови на практиці.
     
  6. У business English, на відміну від general English, є низка спеціалізацій, до них відносяться юридична англійська, технічна англійська та англійська мова для різних інших спеціалізованих областей діяльності, таких як туризм, нафтогазова галузь, банківська справа і фінанси, бухгалтерський облік, будівництво, військова промисловість і авіація. Залежно від сфери вашої роботи, захоплень, ви будете вивчати ту тему, яка вам потрібна.
     

Чим відрізняється business English від general English

Чим лексика бізнес англійської відрізняється від загальної
 

Нижче ви знайдете таблицю з більш детальним описом відмінностей між business English і general English.

Business English

General English

  • вивчається специфічна лексика, яка застосовується на переговорах, бізнес зустрічах і т.д.
  • граматика адаптована до контексту
  • учень набуває і розвиває багатий словник, який використовується в реальних ситуаціях
  • в учня більша мотивація
  • учитель може виступати в ролі тренера
  • викладач ділової англійської мови не виконує роль учасника занять, більше спостерігача, в кінці завдання дає свою оцінку виконаним завданням
  • не потрібно так завзято спонукати учнів до виконання завдань
  • вивчається базова лексика
  • викладання загального змісту
  • словниковий запас вводиться через презентації, списки слів, графіки, об'єкти, щоденні заняття
  • приділяється особлива увага граматиці
  • словниковий запас вводиться в реальних повсякденних ситуаціях
  • на уроках робиться акцент більше на розкачку студентів, спонукання до дії, наприклад, скласти діалог чи розповісти про те, як пройшов день
  • учень має меншу мотивацію
  • учитель приділяє більше уваги навичкам сприйняття матеріалу

 

5 випадків, коли вам дійсно потрібно вчити бізнес англійську
 

  1. Коли ваша термінологія на роботі й бізнес термінологія збігаються. Природно, для ведення перемовин, домовленостей про постачання, написання ділових листів і пропозицій потрібно володіти певним словниковим запасом, але вчитель математики не буде вчити бізнес англійську з тієї простої причини, що вона йому не знадобиться в його роботі. Тож учіть business English, якщо ви будете активно її використовувати.
     
  2. Коли ваш рівень володіння англійською мовою не нижче Pre-Intermediate. Саме з цього рівня і починається знайомство в Києві з бізнес англійською, адже він пердбачає наявність бази знань і розвиток її у вузькоспеціалізованій сфері. Якщо ви не можете сказати, як вас звати, або відповісти на запитання, котра година, тоді вам потрібно спочатку вивчити хоча б мінімальну базу, а потім приступати до бізнес англійської.


    5 випадків, коли вам дійсно потрібно вчити бізнес англійську

    Yappi Business – найкращі курси business English в Києві

     
  3. Коли ви керуєте або володієте бізнесом, пов'язаним з міжнародними ринками. Хочете знайти нових клієнтів або інвесторів? Не хочете витрачати постійно гроші на перекладача? Тоді вам точно потрібна бізнес англійська. Коли ви самі будете вести перемовини з потенційними клієнтами, інвесторами, у них буде більше довіри до вас, і вони неодмінно укладуть з вами чергову угоду. На цьому етапі business English вам дуже допоможе.
     
  4. Коли ви знаєте, що бізнес англійська допоможе вам знайти нову роботу або просунутися кар'єрними сходами. Не секрет, що люди зі знанням англійської мови можуть заробляти більше. Чому б не вивчити в Києві бізнес англійську, якщо ви адвокат або фінансист. Англійська відкриє перед вами нові двері, ви знайдете нове місце роботи або просунетеся на старому, а можливо, підете на фріланс – у будь-якій ситуації ділова англійська вам допоможе.
     
  5. Якщо ви дійшли до рівня Advanced і вам цікаво, а що ж далі? Нудно на заняттях з англійської? Проходите один і той же рівень знову і знову? Хочете внести різноманітність у своє навчання? Тоді вивчайте бізнес англійську в Києві, вона зробить ваше навчання більш цікавим, допоможе в особистісному зростанні. Хто знає, може, вас підвищать або ви вирішите заснувати свою компанію, і цьому посприяє бізнес англійська.
     

ТОП-3 помилки при вивченні бізнес англійської
 

  1. Ви починаєте вчити все поспіль. Наприклад, ви працюєте адвокатом і вирішили вивчати бізнес англійську в Києві, але чомусь вчите про управління ресторанами і готелями. Щось не збігається. Бізнес англійська – це назва величезного розділу англійської мови, у якого є свої підтеми. Залежно від сфери вашої діяльності ви будете вивчати певні слова, граматику, розбирати ті чи інші ситуації. Величезною помилкою буде вчити слова з іншої сфери, ви витратите велику кількість часу, грошей, енергії, але так нічому і не навчитеся.
     
  2. Ви вчите занадто застарілі поняття. Не секрет, що англійська постійно розвивається, вдосконалюється, як і все в нашому світі. Деякі слова, фрази, вислови приходять, інші «вмирають», це нескінченний кругообіг. І потрібно відповідати сучасним реаліям, адже якщо ви завчите фразу, яку ніхто більше не використовує, на вас або будуть задивлятися, або вважатимуть, що ви нічого не знаєте в своїй сфері діяльності. Вивчайте живу, сучасну бізнес англійську в Києві.
     
  3. Ви покладаєте занадто великі надії на школи англійської мови, які пропонують курси business English. Більшість людей, які вивчають англійську мову, повністю покладається на школи. Вони вважають, що відповідальність за їхній успіх лежить на вчителеві. І це помилкова думка. Хороший вчитель може допомогти, але в результаті ви повинні нести відповідальність за власне навчання. Ви повинні знаходити корисні уроки і матеріали. Ви повинні слухати і читати щодня. Ви повинні керувати своїми емоціями та зберігати мотивацію і енергію. Ви повинні бути позитивними і оптимістичними. Жоден учитель не зможе змусити вас вчитися. Тільки ви можете це зробити! Це стосується як студентів business English, так і general.
     

ТОП-3 помилки при вивченні бізнес англійської

Let's go to Yappi Business English School
 

Хоча ці помилки дуже поширені, хороша новина полягає в тому, що ви можете їх виправити. Коли ви припинете робити ці помилки, ви зміните спосіб вивчення англійської мови. Ви будете вчитися швидше. Наші курси вам підкажуть, куди плисти, дадуть ще компас і карту на додачу, щоб було зрозуміліше. Приходьте в Yappi Business – і ми навчимо вас бізнес англійської в Києві.


Чому в Києві потрібно вчити бізнес англійську: історична складова
 

Коли Union Jack став розвиватися не тільки на туманному Альбіоні, а й в інших країнах і навіть континентах, коли практично вся морська торгівля зосереджувалася в руках її величності, тоді і настала потреба у вивченні business English. Доводилося якось спілкуватися, співпрацювати, протистояти англійцям у всіх сферах життя і на всіх рівнях. А як це зробити без англійської мови? Ніяк. Тож довелося там, куди причалювали англійські кораблі, спочатку погано, ну а потім все краще і краще говорити англійською. Англійська стала підкорювати світ. Інші мови теж намагалися зробити щось подібне, у одних це виходило краще, наприклад, у іспанців, в інших гірше – французів, німців, португальців і голландців. Але всі їхні спроби залишилися спробами. Що ще вплинуло на потребу вивчати в Києві бізнес англійську? Ну звичайно, Сполучені Штати Америки і мільйони людей, які прагнуть туди зі своєю неймовірною спрагою до підприємництва, з вірою в американську мрію. Мільйони емігрантів, але найголовніше – їхні діти, заговорили англійською мовою. Ну а коли в світі з'являється така передова держава з могутньою економікою, то виникає ще одна причина гегемонії англійської мови, і це долар. Так-так, саме долар, папірець, який керує світом.

Розглянемо ще причини лідерства англійської в світі. Світова павутина – інтернет. У кожному куточку світу він став незамінним другом і помічником людей. І велика частина інформації там англійською мовою. Подивіться, у багатьох країнах світу, щоб влаштуватися на роботу простим водієм автобуса – потрібна англійська мова, щоб влаштуватися продавцем у магазині – потрібна англійська, та ще Бог знає, де вона потрібна. Німці, французи, іспанці, угорці, українці, зустрівшись одне з одним, чомусь не говорять есперанто чи латинню, а домовляються англійською.
 

Чому в Києві потрібно вчити бізнес англійську: історична складова

Business English: вчити чи не вчити
 

Отже, ми згодні, що з бізнес англійською можна набагато полегшити собі життя, наприклад, під час ведення перемовин. І коли ви хочете знайти роботу самостійно в іншій країні, навіть якщо ви майстер своєї справи, без англійської ніяк. Про студентів взагалі не йдеться. Скільки зараз можливостей, скільки програм з навчання – і всюди потрібна англійська, іноді плюсом буде знання business English.

Тож будемо вважати, що приводи достатньо вагомі, починаємо вчити business English. Що для цього потрібно? Найголовніше – терпіння і регулярність. Перед вами безліч різноманітних програм, літератури, аудіо- та відеоуроків, занять у групах та індивідуально англійською. Вибір важкий, чому віддати перевагу? Кожен фахівець рекламує свою методику, свій підхід. Скажу одне: має бути пеерхід від простого до складного.

Ще одне важливе питання – це ціна. Для мене питання ціни, швидше за все, філософське, нічого безкоштовного не буває. Ніхто ще не визначив поняття ціна-якість, крім покупця, – вибирати вам. Пам'ятайте, що товар або послуга коштує рівно стільки, скільки за нього заплатили. Завжди розраховуйте на свій гаманець і його наповнення.

Будьте наполегливими і постійними – і удача не омине вас. А поки ви розмірковуєте над тим, які курси з business English в Києві вибрати, почитайте статті на сайт Yappi Business, можливо, для вас наші уроки англійської стануть прекрасним вибором.

Читайте також:

Хочеш на безкоштовний пробний урок?

Close

Оберіть спосіб зв'язку з нами

Залишились питання? Пишіть сюди, ми постараємось допомогти.

Telegram Viber
Close

Зворотний дзвінок

Ми передзвонюємо у будні дні з 10:00 до 18:00.